Annonse


10 millioner Alcatel-wap i år

Som Wapland.no har meldt tidligere var Alcatel først i verden (for et år siden) med å tilby waptjenester med sin mobiltelefon One Touch Pocket. Men den franske tjenesten til Cegetel var basert på en noe proprietær løsning med en wapleser fra Phone.com.

Men nå er Alcatel tilbake på det ekte waptoget. Et tog som skal få fart, hvis vi skal tro franskmennene.

10 prosent av markedet

På en pressekonferansen tirsdag opplyste Alcatels mobilsjef, Jacques Comebt, at selskapet har ambisjoner om å ta en 10 prosents andel av verdensmarkedet, melder Reuters/Total Telecom.

Annonse
Totalt ønsker Alcatel å selge 20 millioner mobiltelefoner i 2000, hvorav halvparten: 10 millioner terminaler skal være klare for wap (Wireless Application Protocol).

Bare i årets tre første måneder har franskmennene klart å selge fem millioner håndsett, hvor fire av fem mobiltelefoner ble solgt utenfor franske grenser.

– Ekstremt strategisk viktig

– I Europa er mobil internettilgang et ekstremt viktig utviklingsmoment for den generelle bruken av Internett. Derfor er mobil Internett ekstremt strategisk viktig for Alcatel også, sa Combet på pressekonferansen.

Ifølge analysebyrået Forrester Research vil i 2001 det antall europeere som kobler seg til Internett via mobiltelefoner være større en det antall som gjør det via PC.

Innen 2004 tror Forrester at antallet mobil Internett-brukere vil være 220 millioner, mens det samme antallet for vanlige nettbrukere fra PC-er vil være 130 millioner.

UMTS tar over i 2004

Alcatel tror at neste generasjon mobiltelefoner, UMTS (Universal Mobile Telecommunications System), vil ta over salget fra GSM i løpet av 2004.

Det franske selskapet opplyser at de vil lansere sin første ekte waptelefon i 2. kvartal i år. Ved årsskiftet vil Alcatel har klar sin nye 700-serie, som også støtter GPRS (General Packet Radio Service) for dataoverføring.

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse