Zaplet

Annonse


Zaplet er interaktiv e-post

ZapletZaplet er en slags blanding av e-post og personlig hjemmeside. Men i stedet for at hjemmesiden lagres hos SOL eller Tele2, blir den lagret i en server hos Silicon Valley-firmaet FireDrop. En betaversjon av Zaplet-tjenesten ble nylig gjort tilgjengelig.

Du begynner med å sende en melding til dine kolleger fra Zaplets nettsted (zaplet.zaplet.com), med f.eks. forslag til møtedato, arbeidslunsj eller forespørsel om info om en konkurrent.

Oppdaterer gammel e-post
Zaplet-meldingen havner i kollegenes innbokser. Når de åpner den, kan de krysse av for det foretrukne tidspunktet, kommentere, og klikke på Send nå-knappen.

Når du deretter åpner den gamle meldingen som du sendte, sender Zaplet automatisk en forespørsel til FireDrop-serveren som oppdaterer informasjonen i meldingen.

Annonse
Meningsmåling med foto
Vi brukte Zaplet til å teste reaksjonen på to alternative bilder som vi planla å bruke i en brosjyre. Zaplet kan vise bilder, beregne resultatet av en meningsmåling og vise resultatet med søylediagram (se illustrasjonen).

Zaplet kan også auksjonere bort gjenstander via e-post, og vise budene etter hvert som de kommer inn.

Det er mange andre anvendelsesområder.

Åpner nye e-postmuligheter
Zaplet er gratis, men du må registrere deg før du kan bruke tjenesten. Zaplet krever et e-postprogram som håndterer HTML. Fordi Outlook Express ikke mellomlagrer innholdet, fungerer det bare når du er oppkoblet.

Betaversjonen av Zaplet har enkelte feil og begrensninger, men vi synes at FireDrop her har prestert en tjeneste med svært mange muligheter. E-post blir nå et svært nyttig gruppeverktøy.

FireDrop planlegger å selge programvaren til portals, nettbutikker, nettaviser og andre,

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse