Ericsson R320 (WAP)

Annonse


Ericsson R320s

Ericsson R320 (WAP)Oppløsningen gjør at du får et svært lettlest display med tydelige fonter og grafikk (i den grad det er mulig å vise grafikk i wap-format). Med batteriet som følger telefonen kan du snakke i drøyt fire timer. Beredskapstiden er ca. 70 timer, men dette reduseres dramatisk dersom du setter på den infrarøde porten.

Det er enkelt å sette opp den infrarøde porten, og sammen med telefonen får du en CD med de driverne du trenger for å bruke telefonen til internettsurfing fra en PC eller PDA.R320s har fire piltaster i underkant av displayet. Disse brukes sammen med tastene ”Yes” og ”No” for å navigere i menyen og på Internett.

Selve menysystemet minner om det du finner på T28s, noe som betyr at du ved å trykke på høyre eller venstre piltast beveger deg fra kartotekkort til kartotekkort med undermenyer. I undermenyene beveger du deg opp og ned. Litt underlig synes jeg det er at enkelte av funksjonene velges ved hjelp av piltastene, mens du i andre menyer må trykke ”Yes” for å foreta et valg. Menyen er forøvrig svært oversiktelig og lettnavigert.

Piltastene brukes også når du skal navigere på Internett. For å få fullt utbytte av navigeringen anbefaler jeg bruksanvisningen. Den trenger du også når du skal finne ut hvordan du lagrer eller sender bokmerker med telefonen. Ikke fordi det er vanskelig, men fordi du må vite hvilken knapp det er som skjuler disse funksjonene. Telefonen har større minne og flere bokmerker enn konkurrentene har kunne komme opp med til nå. Dessuten virker den mot alle portaler, i motsetning til de første Phone.Com telefonene fra Motorola.

Annonse
Vi har testet telefonen på en rekke førstegangswappere, og ingen av dem hadde nevneverdige problemer med navigeringen.

Stemmestyringen på Ericsson R320s gir deg mulighet til å ringe 10 av telefonnumrene i adresseboken ved hjelp av navn. Med bilmonteringssett kan du kalle opp ytterligere 90 telefonnumre ved hjelp av stemmen.

R320s vekker ikke oppsikt med sitt design. Uttrykket er enkelt og elegant, med sorte taster og dype bakgrunnsfarger. Antennen er bred og asymmetrisk. Baksiden har designeren åpenbart oversett, for den er bare flat. Alle deler sitter godt, og med bakdel og ramme i metall gir telefonen et inntrykk av kvalitet.

R320s bruker samme batterier og tilbehør som T28s (med unntak av bærevesken som naturlig nok blir alt for liten).

 • Her kan du finne telefonen som passer best for deg.
 • Oversikt over de billigste, letteste, beste…

  +
  – Egendefinert meny
  – Stemmestyring
  – Enkel kalendersynkronisering
  – Lang opptakstid
  – Lettlest display med høy oppløsning
  – Mange finesser
  – Telefonen er relativt stor, og måler hele 16 cm inkl. antenne.- Utvendig antenne

  Testkriterier Oppgitt Målt Snitt Vekttall Karakter Poeng
  Taletid med standardbatteri 4 t 0 min 4 t 10 min 4 t 5 min 8 5 40
  Lyttetid (standby) med standardbatteri 70 t 78 t 74 t 8 3 24
  Vekt med standardbatteri 95 g 103 g   10 5 50
  Design (Display, taster, form, antenne, belteklips) 10 5 50
  Brukervennlighet (Menysystem og funksjonstaster) 8 5 40
  Teknisk kvalitet (radiofølsomhet) 6 6 36
  Størrelse 100 cm3 10 5 50
  Tekniske finesser 10 5 50
  Skjerm 9 5 45
  Tilleggsutstyr 9 5 45
  Veil. pris inkl. moms 5000 kr. 4 3 12
  Infrarød
  ja
   
  Datamuligheter
  ja
   
  GSM 1800 (dual band)
  ja
   
  GSM 1900 (USA)
  nei
   
  Kategori (Start, Erfaren eller Proff-telefon)
  Proff
   
  Testkriterier Målt Vekttall Karakter Poeng
  WAP tekstmengde på skjerm 3 3 9
  WAP display, lesbarhet 1 5 5
  WAP Brukervennlighet, antall tastetrykk for pålogging 3 1 4 4
  WAP Internt minne 3000 bytes 2 3 6
  WAP Antall bokmerker 25 1 5 5
  WAP Totalinntrykk 4 3 12
  Resultat 483

  Alle telefoner ITavisen/Telecom Revy tester plasseres i en av kategoriene Start, Erfaren eller Proff, avhengig av hvilken type bruker telefonen primært passer for. Vi gjør oppmerksom på at poengsummer ikke er sammenlignbare på tvers av disse kategoriene, ettersom testkriteriene er vektlagt forskjellig. Ønsker du å bestemme selv, prøv vår funksjon for å finne telefonen som passer best for deg.

  Annonse


 • Annonse


  Annonse


  Annonse