Corel overtar Kai

Annonse


Corel kjøper Kais Power Tools

Corel overtar KaiKanadiske Corel Corporation meldte tirsdag at de har overtatt flere ledende grafiske programvareprodukter og -teknologier fra amerikanske MetaCreations.

Mest kjent er applikasjonene Kai?s Power Tools (KPT) og KPT Vector Effects. Begge er blant de mest solgte plug-ins til Adobes foto- og tegneprogrammer.

Både Windows og Mac
Corel overtar også det kjente maleprogrammet MetaCreations Painter, og 3D-programmet Bryce som brukes til å tegne landskaper og animasjoner. Disse programmene kjører både under Windows og Mac, og er mye brukt blant grafiske designere.

Corel tror at den utvidede programporteføljen vil styrke Corel Draw, og styrke deres stilling som leverandør av bildebehandlingsprogrammer.

Annonse


Nye versjoner underveis
Firmaet MetaCreations vil fokusere utelukkende på Web-baserte visualiseringsløsninger, og det har lenge vært usikkerhet om hva som ville skje med programmene som Corel nå har kjøpt.

Corel har inngått en avtale med skaperne av MetaCreations Painter, om å hjelpe til med utviklingen av MetaCreations Painter, KPT og Bryce. I løpet av året kommer nye versjoner, og Corel planlegger også versjoner på flere språk.

Mange priser
Programmene som det kanadiske firmaet nå overtar, har fått mange priser: KPT ble rangert som ?Freakin? Awesome? (topprangering) av MacAddict Magazine i juni 1999.
MetaCreations Painter 6 var i 1999 Macworld Editor?s Choice Award for Best Graphics Software, mens Bryce 4 fikk 5 poeng av 5 mulige i Micro Publishing News i juni 1999 og 4,5 av 5 mulige i MacHome Journal i juli 1999.

Annonse