Annonse


WAP klar for SAP

Siemens Business Services AS og Communicate Norge AS (CNAS) har nå utviklet en wapløsning (Wireless Application Protocol) som gjør det mulig for salgspersonell å sjekke lagernivåer, legge ordre, lese kundestatistikk, registrere timelister og lignende via mobiltelefonen.

Waptjener leveres eller leies ut av Siemens Business Service, mens en meldingskonverter leveres eller eies av CNAS.

Dette gjør at man kan gjøre kall mot bedriftstøttesystemet SAP.

ERP på farten
– Feltarbeidere kan enkelt hente fram og redigere informasjonen på sin waptelefon mens han er ute i arbeid, sier teknisk direktør, Thor Erik Skrøder i Communicate Norge AS i en pressemelding.

Annonse
Informasjonen, som er tilgjengelig fra ERP-systemet (Enterprise Resource Planning) – og som dataene hentes ut fra, vil dermed alltid være oppdatert.

– Nå behøver ikke lenger brukeren komme innom på kontoret for å føre timelister, logge oppdragets varighet, legge inn ordrebestilling, endre lagernivå og så videre. Alt dette kan gjøres direkte fra waptelefonen. Samtidig kan selvfølgelig uteselgeren enkelt sjekke lagerbeholdning, leveringstider etc via mobiltelefonen.

Liten investering

– Mobiltelefoner med wapleser innebærer en relativt liten investering, da de ansatte må ha mobiltelefon uansett og hele infrastrukturen og drifting av systemet kan gjøres av Siemens Business Services, som selvfølgelig tar ansvar for både oppetid og funksjonalitet, sier e-business Coordinator Marius Storsteen i Siemens Business Services

Selskapet hevdet at hvis brukeren fra før er kjent med mobiltelefon, skal systemet ikke kreve særlig opplæring.

Løsningen kan også benyttes av lommedatamaskiner som har waplesere.

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse