Hyper Island webskole

Annonse


Komplett klasserom på nett

Hyper Island webskoleMandag presenterte Fronter sitt studiesystem, Classfronter. Selskapet uttaler at dette er deres definitive gjennombrudd i kampen mot de internasjonale programvarehusene.

– Vi har utviklet det komplette klasserom på nett, hevder daglig leder og gründer i selskapet, Roger Larsen.

Nært universitetssamarbeid
I utviklingsperioden har selskapet hatt et nært samarbeid med Universitetet Tromsø og Aktiv Opplæring, og det er nettopp mot universiteter og høyskoler Fronter henvender seg med sitt ferdige produkt.

De grafiske applikasjonen i Classfronter er meget enkle og man kan enkelt bevege seg mellom de ulike funksjonene.

Annonse


– Vårt system skal være enkelt å bruke, også for de uten teknologisk innsikt, sier Larsen. I teorien skal man kunne utføre alle studieøvelser, samt motta all læring og tilbakemeldinger i Fronters ”klasserom”. Det er også åpent for at flere studenter kan jobbe på samme dokument i sanntid.

Enklest
– Vi hevder ikke å være det mest avanserte og beste systemet som finnes, men vi er det mest pedagogiske og enkleste, understreker daglig leder.

Fronter.com kan ha gjort ett sjakktrekk da de fikk med seg Universitetet i Tromsø i utviklingsperioden. De aller fleste studenter i Norge er tilknyttet universitets- og høysolesektoren, og med UiT som samarbeidspartner er det lettere å få troverdighet i de øvrige studiemiljøene.

Noe barnesykdommer
Aktiv Opplæring, som tilbyr fjernundervisning, har også benyttet seg av Classfronter i pilotperioden.

– Vi er fornøyde med Classfronter og vil også benytte dette i fortsettelsen, sier utviklingssjef i Aktiv Opplæring, Knut Erik Beyer-Arnesen. Han innrømmer at de har slitt med noen barnesykdommer i starten, men mener at produktet holder mål som verktøy for nettlæring.

Ikke bruk IT-budsjett på dyr teknologi
– Bruk penger på kunnskap og ikke teknologi, er Larsens oppfordring til universitetsmiljøene. Han påpeker at mange utdanningsinstitusjoner bruker unødig mye penger på dyre servere og kostbare lisenser, ikke minst fordi eksterne konsulentselskaper ofte anbefaler disse løsningene. Selv har Fronter lagt ut koden til sitt produkt på Internett, og benytter seg av Linux-plattform i arbeidet.

– Teknologien vi bruker er ikke hemmelig, men vår hemmelighet er det unike samarbeidet vi har med det pedagogiske miljøet. Vi tenker klasserom og praktiske løsninger, sier Larsen.

Annonse