Annonse


Datapenn skal revolusjonere

Grafisk e-post, håndskrevne notater, grafisk design, utfylling av skjemaer, legejournaler – mulighetene for denne nye teknologien synes uendelig, i hvert fall ifølge den svenske utvikleren Anoto AB.Skriv digitaltAnoto-pennen skal sørge for at alt du skriver eller tegner med den blir nøyaktig overført og gjengitt til din PDA, datamaskin eller mobiltelefon. Bluetooth, en teknologi som lar forskjellige enheter kommunisere over korte avstander med radio, gjør at pennen kan være trådløs uten de begrensninger man for eksempel får ved en infrarød forbindelse.

Det er riktignok vesentlig å merke seg at papiret man skriver på må forhåndsbehandles, ved å skrive ut et spesielt rutenett på overflaten. Når du beveger pennen over papiret, vil et lite kamera på pennetuppen knipse bilder fortløpende.

Disse bildene blir så sendt til intern prosessering hvor pennens nøyaktige posisjon blir regnet ut, og deretter kan X-Y koordinater formidles til eksterne enheter.

Annonse


Like stor som mobilen

– Vårt mål er å skape en standard for digital penn og papir, og vi tror at innen fem år vil denne nye teknologien ha like stor penetrasjon som mobiltelefon har i dag, sier president i Anoto Christer Fåhraeus.

Svenske Anoto AB, tidligere Iconizer, er et datterselskap av C Technologies, og har Ericsson som deleier. Detaljer om datapennen finner du på http://www.anoto.com

Annonse