Bill Gates (reklamevideo)

Annonse


Norsk Windows ME 10. juli

Bill Gates (reklamevideo)Selv om Bill Gates har begynt å opptre i en amerikansk PR-kampanje der han forsvarer Microsofts ”right to innovate”, er programvaregiganten tilsynelatende upåvirket den nylige domfellelsen i antimonopol-saken.

I operativsystemet Windows ME er nettleseren like tett integrert som i Windows 98, selv om det jo var dette som utløste rettssaken.

Musikk og video
Windows ME legger hovedvekten på håndtering av musikk og video, og inneholder dessuten funksjoner som skal beskytte brukerne mot deres egne, uoverveide handlinger.

Riktignok kan Windows 98 oppgraderes med noen av funksjonene, men Windows ME byr også på eksklusive forbedringer som ikke kan lastes ned fra nettet.

Annonse
Redigerer video-opptak
Windows Movie Maker er et nytt delprogram som kan redigere og håndtere videofiler.

Hvis PC-en har en inngang for videoopptaker, kan du bruke Movie Maker-en til å redigere videoen, legge på effekter og lyd, organisere klippene, og lagre den ferdige filmen i WMA-format.

Skanner og organiserer fotos
Windows Image Acquisition (WIA) skanner bilder, og viser dem deretter som frimerkestore bilder i bildearkivet. WIA kan også forhåndsvise bildene i digitalkameraet, før du laster dem ned til PC-en.

Forutsetningen er at skanner og kamera har WIA-driver. Microsoft påstår at et flertall av nye skannere og kameraer vil være utstyrt med WIA i løpet av året.

Holder PC-en i form
PC Health er en samling med funksjoner som skal holde PC-en i form:
System Restore gjenoppretter Windows-konfigurasjonen, slik at du kan ta ”ett skritt tilbake”, hvis du har installert et program som viser seg å inneholde mange feil.

System File Protection kan gjenopprette viktige systemfiler som feilaktig ble slettet, selv etter at du har tømt Windows’ Papirkurv.

Avspiller med jukeboks
Windows ME inneholder dessuten Internet Explorer 5.5 og Windows Media Player 7. Windows Media Player 7 kan håndtere en rekke lyd- og video-formater (MP3, WMA, WAV, AVI, MPEG og QuickTime).

Den integrerte jukeboksen kan rippe musikk-CD-er og kopiere dem til MP3-spillere og lomme PC-er som Microsoft egen Pocket PC (lanseres 19. april).

Til Norge 10. juli
I følge nettsiden WinInfo, skal Windows ME slippes i USA den 26. mai.

Deretter kommer Windows Me til Tyskland og Spania 9. juni, til Frankrike og Italia 16. juni, til Brasil, Holland Sverige 20. juni, til Japan 25. juni, til Danmark 5.juli og til Norge 10.juli.

Windows Me vil både bli levert sammen med nye PC-er og solgt som oppgradering.

I bunnen rusler MS-DOS
Så spørs det da bare hvor mange som vil kjøpe Windows ME, når de gratis kan laste ned flere av delprogrammene. Både IE 5.5 og Media Player 7 ventes å komme ved månedsskiftet mai/juni.

På overflaten likner Windows ME på Windows 2000, men i bunnen rusler fortsatt MS-DOS…

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse