Annonse


Nokia 7110

Nokia 7110 er den første telefonen i proffklassen som også har WAP. Det gir den selvsagt en del tilleggspoeng, men det går også på bekostning av vekt og størrelse.

Telefonen har allerede vært omtalt en rekke ganger, ikke minst fordi Nokia brukte så lang tid på å få nok telefoner på markedet. En grundig test av telefonen underbygger i grunnen bare førsteinntrykket; dette er en telefon som har alt, inklusive den irriterende antenna på toppen.

Navigasjonshjul
Telefonen er utstyrt med en rulleknapp som gjør det svært enkelt å bla seg rundt i menyene. Ved hjelp av denne kan du også rulle deg frem og tilbake i telefonboka. Når du har funnet riktig adresse trykker du på hjulet og telefonen viser nummerer.

Ett trykk til, og telefonen gir deg muligheten til blant annet å redigere oppføringen, sende melding eller ringe opp. På samme måte kan du lete deg gjennom menyene for beskjeder, innstillinger, tjenester osv.

Annonse
Relativt tung
Men 7110 er en relativt tung telefon, sammenliknet med de øvrige i toppen av proffklassen. Dette, kombinert med det store displayet blir telefonen et nesten klumpete utseende. Rundt skjermen ligger det også en ganske kraftig ramme.

Denne gir telefonen et solid inntrykk, men bidrar neppe til å redusere vekten. Telefonen kommer ellers i en eiendommelig grå farge som brytes i rødt, blått eller grønt, avhengig av vinkel og belysning.

Det som skiller 7110 fra konkurrentene er først og fremst WAP-funksjonen. Med denne telefonen slipper du å nøye deg med en tekstmelding som sier du har fått e-post, på 7110 kan du faktisk lese posten også.

I tillegg kan du benytte deg av de mange nye tjenestene som kommer på wap. Nokia 7110 har en nettleseer som har fungert bra på alle de sidene jeg har forsøkt å åpne. Det tar riktig nok litt tid å logge seg på, men resten av surfingen går som en drøm. Det gjør også tekstmeldingene, som du skriver raskt med navigasjonsrullen og autofullfør-funksjonen.

Ellers kunne Nokia med fordel ha bygget antennen inn i telefonen. Med dagens teknologi er det svært lite som skiller radiofølsomheten på telefonene med innbygget antenne fra de som har antennen utvendig.

Lokket som dekker tastene er stilig og gjør bruken av tastelås nærmest overflødig. Men om du skal besvare et oppkall kan det også være nokså irriterende. Lokket er tungvint å betjene med en hånd, og utløsermekanismen på baksiden kan være vanskelig å finne når det haster litt. Lokket har også lett for å komme i veien når du skal bruke ”*” og ”#”-tastene.

Prisen på telefonen er imidlertid i ferd med å stabilisere seg på et hyggelig nivå. I skrivende stund (mars/april 2000) får du den enkelte steder for om lag 4.000,- kroner.

 • Her kan du finne telefonen som passer best for deg.
 • Oversikt over de billigste, letteste, beste…

  Testkriterier Oppgitt Målt Snitt Vekttall Karakter Poeng
  Taletid med standardbatteri 3 t 30 min 4 t 0 min 3 t 45 min 8 4 32
  Lyttetid (standby) med standardbatteri 160 t 260 t 210 t 8 6 48
  Vekt med standardbatteri 141 g 141 g   10 3 30
  Design (Display, taster, form, antenne, belteklips) 10 5 50
  Brukervennlighet (Menysystem og funksjonstaster) 8 5 40
  Teknisk kvalitet (radiofølsomhet) 6 6 36
  Størrelse 160 cm3 10 2 20
  Tekniske finesser 10 5 50
  Skjerm 9 6 54
  Tilleggsutstyr 9 5 45
  Veil. pris inkl. moms 4000 kr. 4 3 12
  Infrarød
  ja
   
  Datamuligheter
  ja
   
  GSM 1800 (dual band)
  ja
   
  GSM 1900 (USA)
  nei
   
  Kategori (Start, Erfaren eller Proff-telefon)
  Proff
   
  Testkriterier Målt Vekttall Karakter Poeng
  WAP tekstmengde på skjerm 3 3 9
  WAP display, lesbarhet 1 5 5
  WAP Brukervennlighet, antall tastetrykk for pålogging 3 1 3 3
  WAP Internt minne 1397 bytes 2 2 4
  WAP Antall bokmerker 15 1 3 3
  WAP Totalinntrykk 4 2 8
  Resultat 449

  Alle telefoner ITavisen/Telecom Revy tester plasseres i en av kategoriene Start, Erfaren eller Proff, avhengig av hvilken type bruker telefonen primært passer for. Vi gjør oppmerksom på at poengsummer ikke er sammenlignbare på tvers av disse kategoriene, ettersom testkriteriene er vektlagt forskjellig. Ønsker du å bestemme selv, prøv vår funksjon for å finne telefonen som passer best for deg.

  Annonse


 • Annonse


  Annonse


  Annonse