Annonse


Kursfall gir nedtur

Den senere tids børsfall på IT-aksjer har skapt stor usikkerhet i IT-sektoren og nervøsiteten blant investorer har spredd seg. Selv om kursene nå har stabilisert seg har børsraset gitt ringvirkninger, skriver Aftenposten.

På is
Det tyske selskapet Pixelwork bekreftet i går at oppkjøpet av Cell Mandator er skrinlagt. Fusjonen var planlagt på aksjebytte, men bytteforholdet ble sterkt på virket av utviklingen.

Det nederlandske kabelselskapet UPC kunngjorde onsdag ,at planene om å skille ut bredbåndsselskapet Chello, kan bli utsatt hvis børsutviklingen forverrer seg.

Nylig ble Deutsche Telekoms nettportal T-Online børsnotert, men etter å ha rast på Frankfurt-børsen de siste ukene, møter selskapet nå skepsis fra investorene. Det tidligere televerket ønsker å selge en eierandel på ti prosent i T-Online til markedet, men investorene sier nå at det er usikkert om tilbudet er interessant.

Klimaet på børsen de siste ukene har forverret situasjonen for unge europeiske selskaper, og pengestrømmen til teknologbaserte selskaper har tørket noe inn.

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse