Annonse


USAs nye mobilgiganter

USAs nye mobilgiganterFusjonerer seg til kunderUSA har fått to nye mobilselskap med henholdsvis 20 og 16 millioner kunder. Det skjedde i løpet av ett døgn.De to tidligere Bell-selskapene SBC og Bell South har slått sammen sine mobilenheter. Dette selskapet får 16 millioner kunder, og og får hovedtyngde i sørøst, vest og midtvesten. Siden Ameritech tidligere er fusjonert inn i SBC, er det tre tidligere Baby Bells som har funnet sammen igjen.

Verizon blir navnet på USAs største mobiloperatør. Bell Atlantic, Vodafone, AirTouch og GTE slår sammen enheter, og får en sømløs mobiltjeneste over hele USA, med 20 millioner kunder.

Den gamle markedslederen AT&T har om lag ti millioner kunder. Selskapet har et såkalt riksdekkende nett, men kritiseres for å ha ”hvite” hull i dekningen. Analytikere venter nå priskrig.

Annonse


Annonse


Annonse