Hopp til navigasjon Hopp til innhold

UPC lover lønnsomhet

UPC vil på lengre sikt oppnå lønnsomhet til tross for store oppkjøp og utbygningskostnader, sier administrerende direktør Lars Helgerud Andersen.

UPC med penger
Begrunnelsen han gir til ITavisen.no er følgende:

– Fordi den kraftige satsingen på bedriftsmarkedet går parallelt med satsingen på privatmarkedet.

Avviser betenkeligheter
Helgerud Andersen avviser betenkelighetene fra teleanalytiker Tore Aarønæs har nevnt til Telecom Revy/ITavisen.no tidligere (se lenke nedenfor) – som hevder at UPC Norge vanskelig kan oppnå lønnsomhet fordi kostnadene per kunde blir for høye.

– UPC bygger nå ut sitt nett for å betjene både privat- og bedriftsmarkedet. Derfor blir det galt å fordele kostnadene bare på privatkundene. Bedriftsmarkedet blir like viktig for oss, sier Helgerud Andersen til ITavisen.no.

Knapt halvveis
– Foreløpig har vi bare bygget ut 30 til 50 prosent av vårt nett i Norge. Vi både kjøper opp og legger fiberkabler som gjør oss i stand til å betjene både flere husstander og flere bedrifter. Dessuten gir vårt pan-europeiske nett nettopp de stordriftsfordelene som Aarønæs etterlyser, sier Helgerud Andersen.

Stikkord: Mobil