Annonse


Mp3-telefonen for dyr for Norge?

Svenskene får den i månedsskiftet juni/juli. Om den kommer til Norge er fortsatt uvisst. Ole-Bjørn Agard i Samsung Electronics Norge AS (SENAS) sier selskapet er avhengig av å få produktet ut på markedet med en pris som gjør telefonen salgbar.

Klarer man ikke det, er det heller ingen grunn til å importere telefonen hit. Hva dette resonnementet betyr omregnet i norske kroner sier han imidlertid ingen ting om.

Automatisk mute

SGH M-100 er en liten og lett telefon (97g). Den har et 32 MB flashminne som gir plass til omtrent 25 minutter med musikk i mp3-format. Når det ringer avbrytes musikken av et signal og du kan besvare anropet.

Annonse


Når samtalen avsluttes fortsetter musikken fra der du var da det ringte. For øvrig har den innbygde mp3-spilleren samme funksjonalitet som en vanlig mp3-spiller.

Verdens første

SGH M-100 har allerede vært i bruk i det asiatiske CDMA-nettet, men finnes nå altså også i en GSM-versjon.

Det er ikke første gang vi hører om mp3-spillere til mobiltelefonen, og Ericsson har allerede utviklet en utgave som du kan smette på i bunnen av din Ericsson mobiltelefon. Men denne mp3-spilleren er fortsatt ikke i salg, og det er vel også tvilsomt om en slik løsning kan kalles innbygget.

Mangler wap!

Men selv om telefonen er både stilren og spennende mangler den noe vesentlig. Telefonen er nemmelig ikke utstyrt med wapleser, og dermed mister den mye av den funksjonaliteten vi vil komme til å finne på de fleste av årets telefoner.

Heller ikke toppmodellen SGH-2400 har wapfunksjonalitet. Denne telefonen vil forøvrig komme i butikkhyllene i nær fremtid.