Hopp til navigasjon Hopp til innhold

MP3-kopistene kommer

Siste nye av program som kan brukes til å laste ned MP3-filer på nettet hetter Scour. Det er stadig under utvikling, men skal støtte de fleste filformat, og skal etter hvert kunne brukes til å laste ned filer fra maskiner som ikke er koblet til.

Etter at Napster ble lansert i fjor har liknende MP3-programmer entret scenen på løpende bånd. Det siste ’hote’ er Scour.net, som snart vil gjøre det mulig å dele filer selv om brukeren er logget av!

Scour.net er blant Internetts mest populære web-baserte søkemotorer for multimedia. Nettstedet har nå sluppet en ny fildelings-software ved navn Scour Exchange, melder ZDNet.com.

På samme måte som Napsters konkurrent, Gnutella, gjør Scour Exchange det mulig å dele bortimot alle multimedia filer for bytte med andre brukere.

Ny vri
Til forandring er dette nye programmet web-basert, men ellers har det mye av de samme mulighetene som liknende programmer.

Brukere av programmet kan søke etter filnavn og foreta søk avhengig av linjehastigheten der de delte filene befinner seg. En har også til enhver tid oversikt over filer som sendes og mottas.

Programmet har mulighet for å søke gjennom harddisken og automatisk kategorisere filene etter type, før de gjøres tilgjengelige.

Genial funksjon?
For å være i stand til å konkurrere med annen liknende software, hevder teamet bak Scour Exchange at de vil legge til en funksjon som gjør det mulig å dele filer, selv om man er logget av Internett. Foreløpig er måten dette vil gjøres på ukjent.

Scour.net oppfordrer individuelle til å utvikle Scour Exchange for andre plattformer, som Linux og BeOS. Foreløpig finnes det kun for Windows.