Hopp til navigasjon Hopp til innhold

Finanser på Allahs vis

Verdens første muslimske finansportal har sett nettets lys. Portalen følger islamske verdier, som blant annet forbyr renter og investeringer i selskap, som er involvert i alkohol og pengespill.

Islamiq.com er sannsynligvis den aller første finansportalen av denne art. Målet til portalen er å tilby finansielle produkter og tjenester, som er i samsvar med islamske finansielle prinsipper.

Ønsket er at muslimske individer verden over lettere skal kunne håndtere sine finansielle affærer i samsvar med islamske Shari’ah.

Islamsk finansavis
Portalen har nyhetstjenesten Islamiq Financial Daily; en finansiell nettavis som dekker alle de forskjellige aspektene av islamsk finans på et internasjonalt nivå. Her finner du blant annet finansnyheter fra en rekke muslimske land som Bahrain, Palestina, Irak og Oman.

Nyhetene oppdateres daglig og forteller om problemer og utfordringer i den islamske banksektor, olje- og gasskonferanser som avholdes og lignende. Hvorvidt man trenger et eget muslimsk kredittkort er et hett tema.

Hva er muslimsk økonomi?
Har du et ønske å oppdatere deg på hva som skjer innen muslimsk økonomi eller få økonomiske nyheter fra andre land, er siden verdt et besøk. Du kan også få svar på hva som skiller islamsk økonomi fra kapitalisme.

Portalen har sine kontorer i London og Malaysia språket som føres er engelsk. Det finnes også en egen e-posttjeneste.

www.islamiq.com