Annonse


Ekstra kostnader kommer på wap

– Snart, i hvert fall før sommeren, vil vi være klare til å kunne tilby det vi kan kalle ”overtaksering”, sier forretningsutvikler Krister Lovær i Telenor Mobil.

Ekstra kostnader

For brukere vil dette i første omgang bety at det vil dukke opp ekstra kostnader på en del tjenester, som vil komme i tillegg til den vanlige prisen for tellerskritt. Naturligvis vil man på forhånd bli opplyst om at tjenesten koster ekstra, og ikke bli belastet for tjenesten hvis man ikke gir samtykke om dette.

– Denne overtakseringen skal kun gjelde informasjonstjenester, vi skal ikke i første omgang gi mulighet for å sette opp betaling for produkter og lignende på mobiltelefonregningen, sier Lovær.

Annonse


– Det vil for eksempel være naturlig å lansere Hvite Sider som betalingstjeneste på wap, da det ikke er lov å ha en slik telefonkatalog fritt tilgjengelig på nett, legger han til.

Koster gratis?

Flere tjenesteleverandører planlegger å ta betalt for sine waptilbud, blant annet Pocket IT med den elektroniske kartboktjenesten hvor.no. Administrerende direktør Petter Nyborg i PocketIT vil forlange rundt fem kroner pr oppslag i hvor.no.

– Vi tror beslutningen om å ta betalt for våre tjenester vil bli godt mottatt i næringslivet, da dette viser at det er mulig å tjene penger på WAP, sier Nyborg til Wapland.no (som for øvrig er helt gratis på wap 🙂

Annonse