Annonse


Ericsson fete fremtidsmobil

For i en bisetning fikk Wapland.no vite at Ericsson-kontoret på Billingstad satt på konseptmodellen kalt RX-1. Vi formelig røsket den fremtidige mobilen ut av hendene på DHL-budet som skulle bringe modellen videre til Belgia.

Kjedelig R380?

RX-1 er en mobiltelefon/kommunikator uten tastatur som ikke var større enn at den lå godt i håndflaten. Med et bluetooth-headset festet på ryggen av mobilen var det plutselig litt kjedelig å teste R380 som kommer i slutten av sommeren.

Vi har en stund gått og tenkt tanken om at fremtidens mobil vil bestå av en skjerm med mobiltelefon som du kan ha i jakkelomma, samt et bluetooth-headset man snakker gjennom. Nøkkelordene her er lite, funksjonelt og trådløst – for ikke å glemme sexy.

Annonse
Fet design

Mange har kritisert Ericsson for et forholdsvis kjedelig design – det har stort sett gått i firkantede mobiler med mørke, konservative farger. Det har skjedd en liten endring over det siste året, med designet på blant annet waptelefonen R320, selv om også dette har blitt kritisert.

Nå derimot ser det ut til at det er nye personer i designavdelingen hos svenskene. Communicator-modellen, eller Pamela som den kalles innad i selskapet, som Ericsson presenterte på CeBIT, samt mp3-spilleren og mobilkameraet ser alle ut til å være designet av samme mennesker.

Designet, som består av runde former i sølv og grått, er tydeligvis også tatt i bruk på den nye RX-1-modellen. Positivt å se at det skjer ting hos svenskene, som har lidd under betegnelsen grå og kjedelig.

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse