Opera logo

Annonse


Opera korer med Psion

Opera logoOpera Software inngikk fredag en strategisk samarbeidsavtale med Psion PLC.

Avtalen innebærer at Psion vil bruke Operas nettleser på sine håndholdt maskiner. Alle Psion- maskinene skal heretter leveres med en Opera 3.6 for EPOC.

Pål Hvistendahl, pressekontakt i Opera, forteller til ITavisen.no. at selskapet helt bevisst har beveget seg vekk fra Windows-versjoner.

– Vi har gjort et strategisk valg. Det er en kamp som foregår mellom de ulike versjonene, og den har bare akkurat begynt, sier Hvistendahl.

Annonse


Han påpeker at deres nettleser bruker mye svært lite systemressurser, og derfor er spesielt egnet for det mobile Internett.

Strategisk viktig
– Avtalen med Psion er strategisk viktig for oss. Vi satser for fullt på det trådløse Internett fremover, og avtalen med Psion passet svært godt inn i våre utviklingsplanser, sier Hvistendahl.

Stort skritt fremover
– Nettleseren til Opera er liten, rask, enkel å bruke og tar kort tid å laste ned. Avtalen er et viktig skritt framover for oss i vårt arbeid etter å lede og forme den mobile nettalderen, sier Claes Bergstedt, markedsdirektør i Psion Enterprise Computing, i en pressemelding.

Psion er den største aksjeeieren i Symbian, ett fellesselskap etablert i partnerskap med Ericsson, Nokia, Motorola og Matsushita. Symbian promoterer og markedsfører EPOC som industriens standardteknologi for den neste generasjonen av mobile enheter.

Stadig mer synlige
Opera publiserte torsdag den tredje offentlige alfautgaven av selskapets nettleser for Linux, og i forrige måned ble det kjent at Ericsson ville bruke nettleseren på sine skjermtelefoner.

Opera er stadig mer synlig på den internasjonale arena, og lover at det vil komme mer i tiden fremover.

Annonse