Annonse


Motorola bytter wapleser

Ingen hos Motorola vil i dag si noe konkret om når selskapet vil slippe telefoner med den nye nettleseren i på markedet. Men Ole Høgtun, product technical manager hos Motorola Norge antyder at selskapet kan ha telefonene på gaten allerede før Siemens er klare med sine waptelefoner.

Dermed våger vi å tro at det kan dreie seg om høyst tre uker før oppdateringen kommer.

Oppgradert Phone.Com

Nettleseren det er snakk om er en oppgradert versjon av Phone.Com-telefonen som i dag finnes i Talkabout t2288 og Timeport-telefonene. Den nye versjonen av nettleseren skal også benyttes av Siemens i deres nye telefoner. Wapland.no har fått prøve denne telefonen, og fant ut at den virker både mot Telenor og mot NetCom.

Annonse
Den grafiske løsningen er også bedre, fordi leseren benytter dynamiske fonter. Dette gir deg flere og mer lettleste tegn på skjermen enn hva tilfellet er på dagens Motorola-telefoner. Noen omfattende test av nettleseren har vi ikke hatt anledning til å gjennomføre, men det ser i alle fall lovende ut.

Oppgradering av ”gamle” telefoner

På sikt vil trolig både Timeport og Talkabout få nye nettlesere. Teknisk sett er det heller ikke noe som ligger til hinder for at også telefonene med dagens Phone.Com-leser skal kunne oppgraderes.

Men å bytte nettleser i 50.000 telefoner er ingen liten jobb og slettes ikke gratis. Dermed blir det et økonomisk spørsmål om Motorola vil gi kundene sine dette tilbudet.

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse