Annonse


Nettkrig mot typografer

LO og NHO har frist til 06.00 lørdag morgen med å bli enige.

– Journalistene vil så langt det lar seg gjøre jobbe som normalt. Vi må bruke de publiseringskanalene som er tilgjengelig, og i dette tilfellet blir det Internett, sier VGs personaldirektør Øyvind Næss til DN ajour.

Avisen kommer ikke til å permittere journalister.

Dagbladet har sendt ut permitteringsvarsel til sine journalister, men melder samtidig at de kommer til å bruke flere av journalistene til nettutgaven dersom det blir streik.

Annonse
Knut Jensen, som leder grafisk klubb i Dagbladet, sier til Dagens Næringsliv at han hadde regnet med at nettavisen ville komme ut som vanlig, og at det ligger tett opp til grensen for streikebryteri å legge inn mer ressurser på nettutgaven.

– Jeg vet ikke om det per definisjon er streikebryteri, men det lukter i hvert fall av det, sier leder av grafisk klubb i VG Håkon Kjernsmo. Klubben vil vurdere saken på nytt dersom nettutgaven forandrer karakter.

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse