gardermoen/ fly.gif

Annonse


Flytelefonen rives ut

gardermoen/ fly.gifI august starter demonteringen av telefonsystemet på hele kort- og mellomdistanseflåten til SAS. Pressetalskvinne Siv Meisingseth vil ikke ut med hvor mye demonteringen vil koste, men uttaler at det blir dyrt.

35 kroner minuttet
De første telefonene ble installert i SAS-maskiner høsten 1994. Den gang koster det 35 kroner minuttet å bruke de nye telefonene, senere er prisen redusert til omkring ti kroner minuttet.

Den gang SAS installerte de 10.000 telefonene, kostet det den nette sum av 300 millioner kroner, skriver Dagens Næringsliv.

Det amerikanske selskapet Claircom tok alle kostnadene forbundet med installeringen, og skulle også få nesten alle inntektene fra bruken. Da telefonene ble installerte regnet SAS med at mellom fem og ti prosent av passasjerene ville bruke telefonene, men dette skjedde ikke.

Annonse


Problemer med avtaleverket
Det var det irske selskapet JetPhone som sørget for summetonen. På nyttår ble JetPhones virksomhet avviklet på grunn av manglende lønnsomhet, og problemer med avtaleverket vis-á-vis telefonselskapene i flere land.

SAS vil beholde telefonene i langdistanseflyene Boeing 767, som bruker en helt annen teknologi og andre teleoperatører.

Annonse