Annonse


3Com lanserer nytt Palm-produkt

Palms håndholdte datamaskiner er som kjent den ledende i verden og har over 70 prosent av markedet, men nå håper 3Com på å dra nytte av dette markedet når de til sommeren lanserer sin nye terminal, skriver Cnet News.

Større enn Palm

Styreformann Eric Benhamou i 3Com fortalte om dette nye produktet i etterkant av en presentasjon på SG Cowen globale teknologikonferanse i Cannes på mandag.

– Det er en type apparat som du vil ha glede av på kjøkkenbenken, men den vil nå ut i markedet mye raskere enn Palm fordi det allerede er en base med Palm-brukere, seks eller syv millioner mennesker som er midt i blinken for denne typen produkter, sa Benhamou.

Annonse


– Vi regner med at det nye produktet vil introduseres om tre måneder. Det er et apparat for konsumentene som benytter alt vi har lært om Palm, og vi regner med at dette vil bli større enn Palm, sier han.

Selges på nett

3Com vil bruke en rekke distribusjonskanaler for å få det nye produktet ut I markedet. Blant annet vil de bruke de tusenvis av butikkene som selger 3Com-modem og andre kommunikasjonsprodukter, samtidig som de vil selge over nettet.

– Vi venter at Internett-tilbydere også vil være klare for å selge dette produktet fordi det vil gi tilgang til favorittmerkene og -innholdet gjennom andre type nettverk, som bredbånd, kabel eller DSL, hevdet styreformannen.

Fem nøkkelområder

Benhamou fortalte videre at dette var en del av 3Coms nye strategi om å fokusere på de fem nøkkelområdene til selskapet, hvor en av disse områdene vil være å ta en del av det raskt voksende markedet for kommunikasjonsutstyr. Dette markedet skal ifølge styreformannen i 3Com være verdt 12 milliarder dollar (100 milliarder kroner) i 2003.

De fire resterende områdene 3Com definerer som nøkkelområder er; neste generasjons utstyr for telekommunikasjonsnettverk, trådløs kontorkommunikasjon, nytt utstyr for høyhastighets Internett-tilgang mot hjemmebrukere og utstyr for hjemmenettverk.