Howtohack

Annonse


Tele-hacker vil ha samtale

HowtohackDen 57 år gamle mannen fra California er udødeliggjort i hackernes ”Hall of Fame”, heter det i Financial Times.

Etter å ha inspirert hackere i flere tiår til å bryte inn i verdens mest beskyttete nettverk er nå John Draper, en omvendt hacker. Han deltok på konferansen Y2hac i Tel Aviv nylig. 400 hackere deltok, og de ble sponset av en lokal nettleverandør og magasinet People and Computers.

Sikkerhet
– Hackere er svært viktige for nettsamfunnet som helhet, fordi det er de som vil finne hullene i systemet, hevdet Draper. Han mener en åpen dialog mellom myndigheter, selskaper og hackere vil bedre sikkerheten på nettet.

Andre hackere klaget over at de nå blir utsatt for en heksejakt fra myndighetenes side.

Annonse
Toleranse
– Vi har ingenting å skjule, sa Andy Müller-Maguhn, som er talsmann for den relativt kjente tyske hackergrupperingen Chaos Computer Club. Samtidig ba han om mer toleranse fra myndighetens side.

Han mener at de fleste selskap bare tilbyr en illusjon av sikkerhet for surfere.

Avdekker svakheter
– Vår oppgave er å vise at Internett er usikkert. Hvis en 14 år gammel guttungen kan lage sammenbrudd i verdensøkonomien, da er løsningen kanskje ikke å skyte 14-åringen, men å spørre hva slags teknologi vi har gjort oss avhengige av.

I følge Financial Times innrømmet de fleste av de erfarne hackerne på konferansen at de hadde overtrådd den fine linjen mellom å være en ”hacker”, og en ”cracker”. I følge egen terminologi er en ”hacker” en meget datakyndig person som kun ute for å avdekke eventuelle sikkerhetshull.

I følge denne ordbruken er en ”cracker” derimot destruktiv, og mer primitiv i sin fremgangsmåte.

– De fleste av oss har hatt det litt gøy, sa hackeren med pseudonymet 501. Han hadde en gang snappet opp en kollegas arbeidssøknad med CV, og lagt inn noen egne og lite flatterende kommentarer.

501 mener e-økonomien er langt mer sårbar enn hva de fleste selskap ønsker at forbrukerne skal få vite.

– Det finnes folk som kan få Internettet til å bryte sammen i løpet av få minutter, og det vil ta verden to dager å finne ut hva som skjedde

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse