JobPilot Robert Perz

Annonse


Jobpilot mot børs

JobPilot Robert PerzKommersiell jobbformidling over Internett er i vinden. Til tross for utbygde arbeidsmarkedsetater i nesten samtlige europeiske land, er dette markedet i sterk vekst.

I4. mars ble Stepstone notert på Oslo Børs, og 5. april følger en av deres tyske konkurrenter etter. Jobs & Adverts AG, markedsfører seg under navnet Jobpilot, og sier selv at de er Europas største jobbformidlingsselskap på nett.

Børspenger til oppkjøp
– I 1999 hadde vi et overskudd på mer enn 6 millioner kroner i Tyskland, så både vi og aksjemarkedet vet at businessmodellen fungerer. Tiden er derfor inne for å gå på børs. Vi har kort og godt bevist at vi kan drive butikk, sier Robert Perz, daglig leder i Jobs & Adverts Jobpilot Norge, i en pressemelding.

Markedsføring
Jobpilot vil trolig hente inn mellom 825 og 940 millioner kroner i forbindelse med børsnoteringen. Inntektene fra emisjonen i Tyskland skal i første rekke brukes til markedsføring. Dessuten vil betydelige midler gå til videreutvikling av selskapets infrastruktur og teknologi – samt oppkjøp.

I en pressemelding opplyser Jobpilot at de per i dag tilbyr totalt ca. 91.000 ledige stillinger gjennom mer enn 48.000 annonser. I fjor etablerte selskapet sitt kontor i Norge, og de er i dag etablert i 15 land.

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse