Hopp til navigasjon Hopp til innhold

Jobpilot mot børs

Stepstones tyske konkurrent, Jobpilot går på børs. Jobbformidlingsselskapet har fått en samlet prislapp på drøyt fire milliarder kroner.

JobPilot Robert Perz
Kommersiell jobbformidling over Internett er i vinden. Til tross for utbygde arbeidsmarkedsetater i nesten samtlige europeiske land, er dette markedet i sterk vekst.

I4. mars ble Stepstone notert på Oslo Børs, og 5. april følger en av deres tyske konkurrenter etter. Jobs & Adverts AG, markedsfører seg under navnet Jobpilot, og sier selv at de er Europas største jobbformidlingsselskap på nett.

Børspenger til oppkjøp
– I 1999 hadde vi et overskudd på mer enn 6 millioner kroner i Tyskland, så både vi og aksjemarkedet vet at businessmodellen fungerer. Tiden er derfor inne for å gå på børs. Vi har kort og godt bevist at vi kan drive butikk, sier Robert Perz, daglig leder i Jobs & Adverts Jobpilot Norge, i en pressemelding.

Markedsføring
Jobpilot vil trolig hente inn mellom 825 og 940 millioner kroner i forbindelse med børsnoteringen. Inntektene fra emisjonen i Tyskland skal i første rekke brukes til markedsføring. Dessuten vil betydelige midler gå til videreutvikling av selskapets infrastruktur og teknologi – samt oppkjøp.

I en pressemelding opplyser Jobpilot at de per i dag tilbyr totalt ca. 91.000 ledige stillinger gjennom mer enn 48.000 annonser. I fjor etablerte selskapet sitt kontor i Norge, og de er i dag etablert i 15 land.