Microsoft deles (Gates)

Annonse


Galgenfrist for Microsoft

Microsoft deles (Gates)Det var ventet en kjennelse tirsdag fra dommer Thomas Penfield Jackson i saken, som det amerikanske justisdepartementet og 19 av de amerikanske delstatene, har reist mot Microsoft. Selskapet står anklaget for å ha utnyttet en tilnærmet monopolsituasjon på operativsystem.

Nå har partene fått frist til neste onsdag på å bli enige.

Vil ha tiltak
Det er meldt om splittelse mellom delstatene i spørsmålet. Mange er redd for å svekke IT-bransjen ved å svekke Microsoft. Andre vil ha en hard linje. Dommer Jackson mener Microsoft har skadet forbrukernes interesser.

Mer tid
I mellomtiden har retten utnevnt en dommer til å megle mellom partene. Denne dommeren har gitt partene en ekstra uke i frist for å bli enige. Dommer Richard A. Posner, som til daglig er høyesterettsdommer i Chicago, har satt opp et hardt program med forslag og motforslag fra partene.

Annonse


På denne kjøreplanen skal de 17 delstatene ha fått liten plass. Dersom det blir enighet innen neste onsdag, har statene to dager på seg til å godkjenne forslaget.

Hissige statsadvokater
I følge New York Times skal flere av statsadvokatene ha reagert på at de først skal slippe til når prosessen er nesten ferdig. Det var tirsdag ikke klart om denne planen vil bli endret.

Microsoft skal ha tilbudt å leveren en versjon av Windows, der nettleseren Explorer ikke er forhåndsinstallert. Samtidig ville selskapet starte en prispolitikk, der lojalitet mot Microsoft ikke skulle få utslag i prisen på operativsystem.

Dette var ikke godt nok for myndighetenes forhandlere.

Annonse