sexpånett.gif

Annonse


Svindler sex-surfere

sexpånett.gifRegningene kommer etter at kunden finner frem til “gratis” hjemmesider med pornografisk innhold og klikker seg videre derfra, melder Aftenposten.

Høyere takster enn vanlig
Samtidig som kunden klikker seg videre kobles Internett-brukeren mer eller mindre intetanende videre over telefonnettet fra sin lokale nett-tjener til en utenlandsk tjener i land som Guyana og De nederlandske Antiller, med mye høyere takster enn vanlig nett-tilkobling.

Både Telenor og informasjonssjef Ove Narvesen i Tele 2 bekrefter overfor Aftenposten at teleselskapene nå opplever en sterk økning i antall saker der Internett-brukere har fått sjokkartede regninger.

20 kroner minuttet
Prisen på forbindelser til utenlandske nett-tjenere ligger ofte på over 20 kroner minuttet. I verste fall kan den internasjonale nettsiden bli hengende fast hos abonnenten. Dermed slår den seg også automatisk på neste gang vedkommende logger seg på nettet.

Annonse
– Da begynner de internasjonale tellerskrittene å løpe umiddelbart. Det blir det også fort penger av, sier Narvesen til Aftenposten.

Ikke oversikt
– Det er ikke uvanlig at den som rammes blir sittende igjen med månedlige telefonregninger på 20.000 kroner og mer. Vi har ikke oversikt over det nøyaktige antallet tilfeller, men det er mange, hevder Ove Narvesen.

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse