Annonse


Microsoft-saken drøyer

Dommer Thomas Jackson var ventet å avsi dom i Microsoft-søksmålet tirsdag, men advokatene som forhandler om forlik tror nå at dommeren gir partene en siste sjanse til å bli enige.

– Det er mulig vi kommer til enighet, men vi kommer ikke til å inngå forlik denne uken, sier en talsmann til Financial Times.

Pessimisme
Avisens kilder er likevel pessimistiske om mulighetene for å løse saken utenfor rettslokalet. Microsofts forslag til løsning som ble lagt frem i helgen ble avvist av justisdepartementet som utilstrekkelig.

Microsoft skal ifølge ryktene ha tilbudt å åpne Windows for at konkurrenter skal kunne bygge inn sine produkter i operativsystemets kildekode. Konkurrerende nettlesere og medie-avspillere skulle dermed kunne dra nytte av de samme fordelene som Microsofts egne produkter, ifølge Wall Street Journal.

Annonse


Dommer Jackson ventes å slå fast at Microsoft har brutt monopol-bestemmelsene. Han gjør dermed rettskraftig sin foreløpig domsfellelse fra november. Hvis Jackson beslutter at Microsofts markedsmakt er i strid med monopol-bestemmelsene, vil antakelig retten bruke sommeren på å skissere mulige straffetiltak.

Origo

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse


Annonse