Annonse


QXL.com kjøper Bidlet

Budet fra QXL er meget godt. Selskapet betaler 1 900 kroner per aksje, noe som er fire ganger mer enn den forrige noteringen på 450 kroner.

Salget betyr også at mediekonsernet Schibsted får en pen gevinst. Selskapet eier 12 prosent av Bidlet gjennom den svenske storavisen Aftonbladet. Overskuddet blir på 370 millioner kroner, skriver DN Ajour.

Utvider tilbud
Hovedeierne i Bidlet, som representerer 50,4 prosent av selskapet har akseptert budet. Nå kommer QXL med et tilbud til resten av aksjonærene.

– Dette er et viktig skritt for QXL, som forsterker vår tilstedeværelse i Europa, og skaper det ledende skandinaviske nettauksjons-huset, sier adm. direktør i QXL, Jim Rose i en pressemelding.

Annonse


Verdens største
Britiske QXL har klare ambisjoner om å bli Europas største auksjonsbutikk, og demme opp for ekspansjonen fra amerikanske eBay, som på fire år har blitt bransjens største auksjonshus, og selv påstår å være verdens første lønnsomme nettselskap.

Bidlet er en av Sveriges største nettauksjonssteder. Selskapet er også etablert i Finland, Norge og Danmark, og har i dag 170.000 registerte brukere.

QXL er ett av Europas største nettauksjons-steder med virksomheter i England, Tyskland, Frankrike, Italia, Holland, Norge og Danmark. De hadde i januar 2000 over 500.000 registrerte brukere.

Annonse