MP3.com

Annonse


McCartney mot MP3.com

MP3.comMcCartneys selskap, MPL, saksøker MP3.com for å ha bygget opp en database av musikk som selskapet eier opphavsretten til – blant dem McCartneys soloplater og sanger av Buddy Holly.

MPL er det første uavhengige selskapet som saksøker nettfirmaet. Tjenesten er allerede i hardt juridisk vær etter at sammenslutningen av de største amerikanske plateselskapene gikk til søksmål i januar.

– Overtramp
Plateselskapene liker dårlig at My.MP3.com lar nettbrukere laste opp sine favorittplater på et passordbeskyttet område, for siden å kunne spille dem av over nettet ved hjelp av såkalte MP3-spillere.

Ifølge søksmålet fra MPL har tjenesten My.MP3.com ulovlig bygget opp en database på 80.000 opphavsrettslig beskyttede plater.

Annonse
Overtramp
– Kjernen i spørsmålet er om selve eksistensen av databasen innebærer et opphavsrettslig overtramp, siden du ikke kan nå tjenesten uten først å ha kjøpt musikken, sier jus-professor Elaine Combs ved Rutgers Law School til Reuters.

Nekter
MP3.com-sjef Micael Robertson har tidligere avvist platebransjens rettslige skritt ved å hevde at My.MP3.com gir konsumentene flere valg når det gjelder musikk de allerede har kjøpt.

Det populære MP3-formatet gjør sanger om til små lydfiler som enkelt kan lastes ned fra nettet og kopieres mellom venner og kollegaer. Med en lydkvalitet som nærmer seg CD, har MP3 vokst frem som et mareritt for platebransjen, som nå forsøker å stoppe det de ser på som grove overtramp mot deres opphavsrettigheter.

(Origo)

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse