Cisco

Annonse


Cisco mer verdt enn Microsoft

Cisco– PC’ens tidsalder er over, nå er det informasjonssamfunnet og Internett som dominerer; vil flere analytikere hevde.

Det er ikke stor margin mellom de to selskapene. Fredag var Microsoft verdt om lag 4.814 milliarder norske kroner, mens Cisco hadde en børsverdi på 4.817 milliarder. Det er nesten like mye som Russlands brutto nasjonalprodukt.

Verdier
Til sammenligning har bilgiganten General Motors en børsverdi på 443 milliarder kroner. Men på den andre siden kan bilprodusenten vise til et årlig salg på 1477 milliarder kroner, og det er mer enn noe annet industriforetak kan vise til. Cisco omsatte for 102 milliarder kroner.

Nesten 80 prosent av trafikken på Internett, går via Ciscos nettverk, melder Reuters.

Analytikere mener Cisco kan få en like dominerende markedsandel som Microsoft hadde på operativsystem. Over 80 prosent av verdens PC’er bruker operativsystem fra Microsoft, men tallet har vært høyere.

Annonse