Lucent PCMCIA

Annonse


Trådløs flyplass

Lucent PCMCIADet er luftfartsverket i Singapore, Lucent Technologies og Singapore Telecommunications (SingTel), som tilbyr trådløs nettverksaksess til reisende passasjerer med mobil-PC. SingTels nettserver kobler dem automatisk til World Wide Web.

Lei et trådløskort!
Forutsetningen er at PC-ene er utstyrt med trådløskort for IEEE 802.11-standarden.På Changi kan passasjerer som mangler trådløskort, kjøpe det i et av Internett-sentrene på flyplassen, eller leie det for 35 kroner per halvtime.

Internett over alt
Internett-sentrene tilbyr også nettaksess fra stasjonære PC-er. Dessuten finnes det omlag 20 vanlige nettaksesspunkter i avgangs-/transitthallene på Changi Airport, der de reisende får nettaksess via vanlige modem.

Europa presser på
Etter sterkt press fra PC-produsenteres Europa-avdelinger, har Apple, Compaq og Dell forlengst begynt å selge trådløskort til sine bærbare maskiner. Trådløs teknologi er mer utbredt og akseptert i Europa enn i USA.

Annonse
IBM klar i mai
I mai begynner også IBM å selge trådløskort og aksesspunkter for sine bærbare ThinkPad-maskiner. Kortene som er basert på IEEE 802.11-standarden, vil ventelig koste 1500-2000 kroner eksklusive moms. Aksesspunktene koster omlag 8000 kroner.

Nettaksess over alt
IBM jobber nå intenst for å opprette trådløse nett på flyplasser og i forretningshoteller over hele verden. IBM samarbeider med MobileStar og andre partnere, om å tilby abonnement på en trådløstjeneste til forretningsfolk som alltid er på reisefot.

Derved kan ”frequent travellers” få nettaksess, uansett hvor de er.

Bluetooth hos IBM på Kolbotn
Hos IBM Norge denne uken demonstrerte dataselskapet en velfungerende Bluetooth-forbindelse mellom IBM ThinkPad og PDA-en WorkPad. Bluetooth overfører data trådløst over 10 meter, til mobiltelefoner, skrivere og andre apparater.

I handelen til sommeren?
Torsdag inngikk IBM samarbeid med japanske TDK om å utvikle en rekke Bluetooth-produkter for ThinkPad-ene. Produktene skal være klare i tredje kvartal, til priser under 1500 kroner.

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse