Hopp til navigasjon Hopp til innhold

Selger ut i Vodafone

Hong Kong-baserte Hutchison Whampoa solgte ut om lag en tredjedel av sin andel i Vodafone AirTouch onsdag. Totalt hadde selskapet aksjer for om lag 130 milliarder norske kroner i det engelske mobilselskapet.

– Hurtighete som Goldman Sachs og Deutsche Bank fikk solgt disse aksjene med viser at markedet stadig har en sunn appetitt på teleaksjer, til tross for nedgangen den siste tida, heter det i Financial Times.

Hutchison fikk aksjene da Vodafone overtok tyske Mannesmann. Hutchion hadde en betydelig eierandel i det britiske mobilselskapet Orange.

Nå venter analytikerne at Hutchison skal selge sin resterende del i Vodafon, skriver nyhetstjenesten Reuters. Årsaken bil blant annet være manglende evne til å påvirke ledelsen i Vodafone, og egne aggressive planer på det amerikanske markedet.

Stikkord: Mobil