IBM PC Eon

Annonse


Racer-prosessor til lavpris

IBM PC EonDe nye, billige Celeron-brikkene kan nå behandle dataspill og multimedia nesten like effektivt som de mye dyrere PIII-brikkene.

Celeron får nå nemlig samme utvidelse av multimediainstruksjonene (SSE – single instruction, multiple data extensions) som Pentium III.

Halvert 256 KB cache…
De nye Celeron-ene bruker samme 0,18 mikrons produksjonsteknologi som ”storebror”, og inneholder 256 KB integrert cacheminne. Men for at ikke billigprosessoren Celeron skal bli alt for lik de dyre Pentium III-brikkene, har Intel koblet ut halvparten av cacheminnet!

…og tregere buss
Mens Pentium III bruker raske Rambus minnebrikker, benytter Celeron vanlig minne. Om mens Pentium III-maskiner leveres med 133 MHz systembuss, bruker Celeron 66 MHz.Intel har sagt at Celeron etter hvert vil få støtte for 100 MHz buss, men altså ikke ennå.

Annonse
AMD svarer med Spitfire
Prosessorprodusenten AMD svarer med en billigversjon av Athlon-prosessoren i slutten av mars eller begynnelsen av april. Denne brikken, som har kodenavnet Spitfire, skal erstatte K6-2-brikken.

AMD vil i stedet konsentrere seg om K6-2+ som benytter 0,18 mikrons produksjonsteknologi.

Billigere og raskere PC-er
Prosessorkrigen mellom Intel og AMD resulterte nylig i at begge lanserte 1 GHz prosessorer lenge før de var ventet. Nå blir nye billigprosessorer lansert lenge før planen. Priskrigen betyr billigere prosessorer, og at stadig flere kan kjøpe råsterke PC-er til tilbudspris.

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse