Hopp til navigasjon Hopp til innhold

Microsoft med talestyrt PDA

Tirsdag viste Microsoft frem prototypen til den første lomme-PC-en som både kan styres med talte kommandoer, og motta diktat fra brukerne. Men det er lenge til den kommer på markedet.

Apparatet som kalles MiPad (uttales My Pad), ble vist fram under Latin America Enterprise Solutions Conference 2000 i Miami, Florida, der Bill Gates avleverte åpningstalen.

MiPad er fortsatt under utvikling, og Microsoft har store forventninger.

Pocket PC 19. april

19. april lanserer Microsofts samarbeidspartnere Casio, Compaq, Hewlett-Packard og Siemens de første Pocket PC-ene som er basert på operativsystemet Microsoft Windows CE versjon 3.0.

Pocket PC har fargeskjerm med høy oppløsning, nytt grensesnitt og en rekke nye, applikasjoner.

Slanke PDA-er

Hewlett-Packard skal lansere to Pocket PC-er: Jornada 540 og 545, mens Casio kommer med Cassiopea E-115. De nye apparatene er like slanke som Palm III, med 16 – 32 MB minne og omtrent 8 timers batterilevetid. Prisen ventes å ligge på linje med Palm IIIc (omtrent 4.300 kroner).

Snakk ut med PDA-enMed MiPad, som bruker operativsystemet Windows CE, kan brukeren diktere tekst, sende e-postmeldinger, surfe på nettet og slå opp i adresseregistret uten å taste eller håndskrive meldingene.

Brukeren kan også gi kommandoer ved å blande tale og ”penneklikk”, det Microsoft kaller ”Talk and Tap”.

PDA som mobiltelefon

Ifølge Microsoft skal MiPad videreutvikles til også å fungere som mobiltelefon.

Mi’en i MiPad er akronym for multimodal interface, og blir utviklet av taleteknologigruppen hos Microsoft Research. Av utseende likner apparatet til forveksling de nye Pocket PC-ene som kommer på markedet i slutten av april.