Hopp til navigasjon Hopp til innhold

IKEA starter nettbutikk

I april begynner IKEA med handel over nettet. I første omgang er det kontorprodukter som skal tilbys nettkundene, men på sikt skal alle varene legges ut for nettsalg.

Ikea
10. april er åpningsdagen for IKEAs nettbutikk i Sverige, og kort tid etter åpnes den også i Norge. Den første tiden skal varehuset tilby 1500 produkter på sin hjemmeside, men det blir i første omgang ikke snakk om bokhyller, sofaer og spisebord.

Kontor
Netthandelen er tenkt å utvikles i flere etapper, og i begynnelsen vil det hovedsakelig være kontorprodukter som tilbys kundene.

Tror på vekst
– Det vil ta tid innen e-handel blir en kjempegreie. Vi vil vokse inn i det, sier Christer Granstrand, internettansvarlig i IKEA Sverige, til svenske Dagens Industri.

– Noen måneder etter Sverige starter IKEA Norge sin nettbutikk, opplyser kundeservicesjef hos IKEA Norge, Lars Engkjær til ITavisen.no.

Alt på nett
– Butikken skal kun være et supplement til våre varehus. Norge følger samme plan som Sverige og tilbyr kun kontorprodukter den første tiden, men etter hvert er det meningen at alle IKEA-produktene skal kunne kjøpes over nett, kan Engkjær fortelle.

Hjemmesiden skal også innholde muligheten til å sjekke om en vare er inne i din nærmeste IKEA-butikk.

Prisene på nettbutikken vil være de samme som i varehuset

www.ikea.se