Annonse


Billig aksess like dyr

– Det er vanskelig å si noe om prisingen av bredbånd over trådløse nett foreløpig. For oss er trådløs aksess bare en annen og i mange tilfeller bedre måte å nå frem til kunden på. Vi kan tilby akkurat de samme tjenester som vi i dag gjør med fiber, men mye hurtigere, sier senior nettplanlegger Johnny Pedersen i ElTele Øst til Telecom Revy.

Laverer på sikt?
Han regner likevel med at den billigere teknologien vil føre til lavere priser på sikt.

– Det er vanskelig å tilby andre priser på trådløs aksess enn på fiber eller andre transportmedier nå. Dersom vi senker prisene på trådløs aksess, må vi nesten følge etter med lavere priser på de andre transportmediene også. Dette er vanskelig, blant annet fordi vi fortsatt leier en del aksess via Telenors nett og er avhengig av deres priser på leie av kabel, sier Pedersen.

Rask høy kapasitet
– Vi ser på den trådløse aksessen som et praktisk framføringsmedium som gjør det mulig å tilby høy kapasitet til kundene i løpet av noen dager, i motsetning til leie av Telenor-linjer eller graving av fiber. Da er det ofte snakk om fem-seks uker før vi kan være leveringsdyktige.

– Det som er spesielt interessant for oss, er at vi får full kontroll med den siste biten ut til kundene, noe som både gjør det lettere å tilby de tjenester vi ønsker og gir bedre økonomi, sier Pedersen.

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse