Firmafoto

Annonse


Schibsted vil ha mobil

Firmafoto– Vi vil nå ta kontakt med etablerte teleaktører for å drøfte samarbeid om UMTS-lisens og også mobile tjenester de måtte ønske å tilby i samarbeid med oss, sier konserndirektør Sverre Munck til ITavisen/Wapland.

I en børsmelding heter det:

”Schibsted har besluttet å etablere et selskap for å utvikle og drive nye mobile tjenester i Skandinavia samt å vurdere søknad i forbindelse med planlagt utdeling av UMTS lisenser.”

WAP og GSM
Schibsted oppgir at de vil etablere portaler for mobile tjenester som brukeren skal kunne få tilgang til gjennom nye mediekanaler som WAP-telefoner, dagens GSM telefoner og håndholdte brukerenheter (PDA).

Annonse
Tjenestene vil rette seg både mot forbrukermarkedet og næringslivet. Disse satsinger vil koordineres med konsernets aviser.

Selskapet vil også inn i forhandlinger med etablerte teleaktører, med sikte på selv å kunne tilby GSM- telefonitjenester til sluttbrukere i markedet.

Søker UMTS-lisens?
Schibsted vil iverksette aktiviteter for å kartlegge om betingelsene er tilstede for at selskapet søker UMTS-lisens (neste generasjon mobilnett) i ett eller flere nordiske land, alene eller i partnerskap med andre aktører.

– Det kommer ikke overraskende at mediekonsernet kaster seg over den nye mediekanalen som mobilt Internett representerer. Det som overrasker er at selskapet vurderer å bli teleoperatør.

På aksjemarkedet ble meldingen positivt mottatt. Fire timer etter meldingen var aksjen opp 6 kroner.

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse