ZipCD650

Annonse


Ny Iomega-brenner med USB

ZipCD650– Vi har laget en brenner som er svært enkel både å installere og bruke, og som samtidig har et lekkert design, sa Martin Brophy, europeisk markedsdirektør hos Iomega, da han lanserte den nye CD-brenneren i Oslo.

200 millioner Zip-plater
Iomega er mest kjent for sine Zip-stasjoner med 100 og 250 MB disketter, og Jaz-stasjoner med 1 og 2 GB disker.

Iomega har hittil solgt over 32 millioner Zip-stasjoner og 200 millioner plater, og er på god vei til å bli den nye diskettstandarden.

CD-RW, DVD-RW og billige disker
Zip og Jaz blir imidlertid utfordret av stadig større og billigere harddisker, og av CD-R-, CD-RW- og DVD-RW-plater.

Annonse
Iomega vil erobre det sterkt voksende markedet for CD-brennere som økte fra 2,8 til 5,4 millioner i Europa fra 1998 til 1999.

Optiske plater brukes både til sikkerhetskopiering, og til lagring av musikk, fotografier og spill, eller programmer som lastes ned fra nettet.

CD-RW-brenner med USB
Derfor lanserer Iomega den eksterne 4x4x6x CD-RW-brenneren ZipCD 650 USB for PC og Mac.

Brenneren følges av kabler, installasjonsprogram, Avery Media Software som lager CD-etiketter, og Adaptec Easy CD Creator for PC/Toast for Mac som av mange regnes som det beste brennerprogrammet.
Listeprisen er 3000 kr med moms.

QuickSynk kopierer automatisk
Brenneren følges også av backup-programmet QuickSynk som automatisk bakgrunnskopierer filene etter hvert som de endres, eller tar vare på kopier av alle dokumentversjoner. Den siste funksjonen er spesielt aktuell for prosjektgrupper og programvareutviklere.

QuickSynk er meget brukervennlig, og kan både brukes av Zip-stasjoner og den nye CD-brenneren.

Iomega planlegger oppkjøp
Til tross for høy vekst, har Iomega slitt med inntjeningen de siste årene. – Etter omorganisering og ny toppledelse i fjor, går det nå mye bedre, sier Martin Brophy. Fjorårets omsetning var 12,6 milliarder kroner. Iomega vil bruke overskuddet til oppkjøp av andre selskaper.

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse