Hopp til navigasjon Hopp til innhold

IT-proposisjon utsatt

Næringsminister Bjorn Rosengren måtte stoppe den svenske regjeringens IT-proposisjonen. Næringslivet ventet blant annet svar på om den svenske stats vil betale for bredbåndsutbyggingen.

Rosengren, Björn

Rosengren har på forhånd lovet, at proposisjonen blant annet skal gi svar på hvordan IT-infrastruktueren skal bygges ut med bredbånd i hele Sverige.

En pressekonferanse var varslet om proposisjonen, og om Telias framtid. Offisielt er det motstand fra Miljöpartiet og Vänstern som fikk Rosengren til å kapitulere. Uoffisielt skyldes utsettelsen protester fra sosialdemokratene i Riksdagen, som mente de ikke hadde sett godt nok på planene.

Intern strid
Noe av innholdet i proposisjonen har lekket til media. Lekkasjen som hittil har vekket mest oppmerksomhet, er forslaget om skattefradrag for selskap og privatpersoner som har kostnader for oppkobling til Internett, skriver ComputerSweden.

I følge opplysninger som ComputerSweden sitter på, funderer regjeringen å innføre avdragsfrihet opp til et visst nivå, noe bredbåndselskapene er meget fornøyde med.