CeBitmobil

Annonse


Flere vil ha mobil

CeBitmobil

I februar ble det solgt 81.000 mobiltelefoner ut til forhandlerne her i landet. For januar og februar er tallet 197.000 telefoner.

– Det er veldig likt tallene fra i fjor, opplyser Erik Andersen ved Elektronikkbransjens Servicekontor til ITavisen.no.

Stemmer med prognosene
Ifølge Andersen stemmer salget bra med prognosene for året sett under ett. I fjor ble det solgt nesten 1,4 million mobiltelefoner i Norge. Anslagene for inneværende er på 1,5 million telefoner.

Annonse
Det er grunn til å tro at 30 prosent av solgte telefoner i år vil bli kjøpt av personer som har mobiltelefon i dag. I fjor var tilsvarende tall om lag 20 prosent.

Bytter til WAPAt flere velger å bytte ut sin mobiltelefon i år kan komme av at WAP-telefoner har gjort sitt inntog på markedet. Men foreløpig har produsentene problemer med å få telefonene ut på markedet.

Tallene fra Elektronikkbransjens Servicekontor viser at det ble levert mellom 5.000 og 6.000 WAP-telefoner til landets forhandlere i februar i år.

Verken NetCom eller Telenor tør uttale seg om hva de forventer av WAP og nye tjenester.

Bommet på SMS
Da selskapene for et par år siden uttalte seg om hvor mye kundene deres ville gjøre bruk av SMS (tekstmeldinger) tok de grundig feil. Bruken har de siste to årene økt mye mer enn de hadde drømt om da de lanserte SMS for oss brukere.

NetCom har tidligere uttalt at de skal satse stort på mobilt Internett, mens Telenor på sin side har allerede lansert en WAP-telefon i sin påskekampanje. Det er liten tvil om selskapene håper at WAP brer om seg og at bruken tar av.

Men hvor stor økningen blir tør de ikke gjette…

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse