Hopp til navigasjon Hopp til innhold

– Trenger ikke majoritet i Telia

Statsminister Göran Persson i Sverige sier at det er ikke noe behov for at staten må eie 51 prosent av aksjene i Telia. Spørsmålet som stilles er hvor langt ned vil staten selge seg i det svenske teleselskapet.

Telia logo
Flere svenske aviser mener at staten i første omgang vil selge ut mellom 20 og 30 prosent av selskapet.

Vil unngå fusjon
– Staten behøver ikke å ha 51 prosent av aksjene, men staten må ha en kontrollerende andel som beskyttelse mot oppkjøp, for å kunne kontrollere hvor hovedkvarterer blir, og for strategiske spørsmål, sa Persson i følge nyhetsbyrået Reuters.

Svenske aviser mener statsministeren åpnet for en lavere eierandel enn ventet:
– Det vil være et feilgrep å tro at det er mulig å styre et selskap med 51 prosent av aksjene. Du kan ikke diktere de resterende 49 prosent. Børsen setter helt andre krav, og det er ikke slik at det betyr at staten har behov for en bestemmende andel, sa Persson.

Stikkord: Mobil