SiemenS35i & C35i

Annonse


Siemens sluker Bosch

SiemenS35i & C35iPressetalsmann Axel Heim i Siemens ICP bekrefter ovenfor ITavisen.no at fredag 17. mars inngikk en avtale med Bosch om å kjøpe dere forsknings- og utviklingsenheter for mobiltelefoner.

Men mobilfabrikken vil Siemens ikke ha. Nå skal Siemens sammen med Bosch finne ny eiere til fabrikkene. Heim antar sier til ITavisen.no at en avtale vil være i havn ”i løpet av kort tid”.

Kun Siemens-mobiler
Konsekvensen av avtalen mellom de to tyske mobilprodusentene er at mobiltelefoner med Bosch-navnet vil forsvinne, og at bare Siemens vil bestå.

– Dette er en del av Siemens sin strategi for å nå et salg på 30 millioner mobiltelefoner i år på verdensbasis, sier Siemens sin pressetalsmann.

Annonse
Det tyske gigantkonsernet startet for halvannet år siden en snuoperasjon for å blir mer lønnsomme med tanke på blant annet børsnotering på teknologisbørsen Nasdaq i USA.

Strategien har vært tøff: Selg, kjøp, fusjoner eller samarbeid har vært de uttalte metodene fra toppsjef Heinrich von Pierer. Oppkjøpet av Bosch er nok et bevis på at Siemens vil vise at de mener alvor.

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse