Annonse


Psion PDA med GPRS

Det engelske selskapet med det underlige navnet akter ikke å la Palm stikke av med markedsandelene for det raskt voksende PDA-markedet i Norge. Men foreløpig har selskapet slitt med ”forgubbing”. Det er få ting som blir fortere umoderne enn lommedatamaskinene, og da holder det ikke å vente to år mellom hver produktlansering.

Nyheter før sommeren

Dette ser det ut til at også Psion nå har forstått. InCom er Psions representant i Norge. Direktør for InCom, Lasse Ygård, sier til Wapland.no at Psion vil lansere en rekke nye produkter for å holde tritt med konkurrentene.

Hva slags produkter det er snakk om vil han imidlertid ikke utdype, men at de vil komme innen ett kvartal eller to regner han som ganske sikkert. Foreløpig er han imidlertid mer interessert i å snakke varmt om Psion revo. Denne finnes allerede i butikkene, og ser ut til å kunne bli en stor slager på PDA-markedet i år.

Annonse
Må tenke skandinavisk

Markedssjef for Psion i Europa, Mark Gray, sier til Wapland.no at selskapet nå vil satse offensivt mot Skandinavia.

– Det er her markedet vokser raskest, og bare i fjor hadde Psion en omsetningsvekst på 87% i Norge. Skandinavenes evne til å ta i bruk ny teknologi tvinger alle som vil følge med til å tenke skandinavisk, sier han.

Psion og Motorola

For ikke lenge siden ble det kjent at Psion har sikret seg lisens til å benytte Motorolas GSM mobiltelefonmodul. I teorien skal Psion dermed være i stand til å produsere sine egne mobiltelefoner. Mer trolig er det imidlertid at de vil satse på å implementere teknologien i sine kommende PDA-er.

Psion PDA med GPRS

Psion er medeier i selskapet Symbian, der også Motorola, Ericsson, Nokia og Matsushita Communication Industrial Co har sine andeler. Symbian satser sterkt på sin egenutviklede Quartz-standard, og det er ingen grunn til å tro at Psion vil vente lenge med å få ferdig sin første kommunikator basert på denne teknologien. Dette bekreftes også av Mark Gray, som ønsker å være forsiktig med å komme med for mange løfter.

Han passer imidlertid på å smette inn at Psion er godt posisjonert i forhold til GPRS, og at Bluetooth vil få en sentral rolle i Psions kommende produkter.

Dessuten fører Psion nå samtaler med IBM, uten at det foreløpig har kommet noe konkret ut av dette.

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse