Annonse


– Vi må bevege oss bort fra telefonene

– Jeg ser de klart teknologiske begrensningene som eksisterer innenfor WAP-konseptet i dag. Jeg tror vi må bevege oss bort fra telefonkonseptet, fordi dette representerer en hindring blant annet når det gjelder skjermstørrelsen, forteller Bing til Lotus Team Computing.

– Sluttbrukerutstyret må få en annen utforming enn det har i dag. Jeg tror WAP kan bli som et ekstra rom du kan bære med deg, sier han.

Liker batongen

– WAP er det første skritt mot konstant tilgjengelighet på nettet. Jeg er tiltrukket av konseptet, og likte ideén bak ”batongen” (Nokia 9110, red. anm.) når den kom. Jeg ser derfor frem til de nye generasjonene av mobile enheter som kommer, sier han.

Annonse
– Jeg er en av de som ser nytten av å kunne lese e-posten min et annet sted enn på PC-en min, forteller professoren i rettsinformatikk ved Det Juridiske Fakultet ved Universitetet i Oslo.

Bing mener de mest åpenbare tjenesteområdene for WAP er meldings- og nyhetstjenester, kalendertjenester, reiseinformasjon og adresseregister.

IT-ekspert

Jon Bing har lenge vært kjent som en av Norges fremste IT-eksperter. Hans vitenskapelige arbeider har konsentrert seg om rettslige informasjonssystemer, person, telekommunikasjonsrett, opphavsrett og ny teknologi.

Ellers er jo Bing også kjent som skjønnlitterær forfatter og han debuterte i 1967 med samlingen ”Rundt solen i ring”, sammen med Tor Åge Bringsværd.

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse