Annonse


Psion netBook klar for Norge

Det er InCom som markedsfører Psions produkter i Norge. I dag hadde de innkalt pressen for å vise frem sin nye netBook. Wapland.no var selvsagt på plass, og sørget for å ta vidunderet nærmere i øyesyn.

Ingen lomme-PC

Først av alt, netBook er ikke det du normalt forbinder med en PDA. Med en størrelse på 23,5 x 18,2 x 3,7 cm og en vekt på 1150 g snakker vi mer om en mini-notebook (gode forslag til norsk betegnelse mottas med takk!). Men maskinen henvender seg heller ikke til de som bare er ute etter en elektronisk kalender de kan putte i lomma.

Direktør i InCom, Lasse Ygård, sier til Wapland.no at denne maskinen først og fremst er rettet mot proffene, leger, takstmenn og andre som samler inn mye informasjon på kort tid, og som samtidig har behov for å være i kontakt med omverdenen via e-mail og internett.

Annonse
Berre lekkert….

Utseendemessig er netBook et råskinn. Designerne hos Psion går sine konkurrenter en høy gang. I tillegg til lekre detaljer i sølv og grått har valgt å kle deler av maskinen i ekte skinn.

Når du åpner vidunderet sklir tastaturet frem, mens skjermen følger etter på samme måte som på Series 5. I tillegg lover Psion at maskinen er robust, og at den skal tåle å falle ned fra skrivebordet, i alle fall dersom skjermen er foldet ned.

Raskere prosessor

Under panseret har NetBook en strongARM 190 MHz prosessor. Kombinert med plattformen EPOC gir dette den svært hurtig maskin. Et rikholdig utvalget av tilleggsprogrammer gjør at du glatt kan sette sammen en løsning som gir deg nær sagt alle de funksjonene du krever av en bærbar PC.

Litt underlig er det også å konstatere at maskinen faktisk er mer kompatibel med Windows 95 og 98 enn Microsofts eget operativsystem Windows CE. Skjermen er trykkfølsom og lettlest, med klare farger. Tastaturet er en drøm, og du trenger ikke lenger bruke tilleggstaster for å skrive nordiske tegn.

Neppe series 7 i Norge

Psion har også laget en maskin de kaller Series 7. Denne er omtrent helt lik netBooken, men skiller seg ved at den har en noe langsommere prosessor og bare halvparten så mye internt minne. Fra InCom får vi dessuten vite at denne maskinen neppe vil komme i butikkhyllene her i Norge.

Nordisk tastatur

Det er allerede i dag mulig å få kjøpt netBook i Norge, men jeg vil anbefale eventuelle interesserte i å vente til maskinen kommer med nordisk tastatur. Det vil trolig skje i løpet av et par måneder.

I mellomtiden er det bare å samle tomflasker, for netBook er ikke noe lavpris- produkt. Incom har priset dingsen til 12.990 kroner. Da følger operativsystemet med på en CD rom. For en utgave med operativsystemet på CompactFlash må du ut med en ekstra 1.000-lapp, og ønsker du i tillegg det såkalte utviklingssettet koster moroa tett oppunder 20.000 kroner.

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse