Hopp til navigasjon Hopp til innhold

Mobile tjenester får forskningsinstitutt

Stockholm får et nytt forskningsinstitutt når Mobile Institute åpnes. Det nye senteret er et samarbeidsprosjekt mellom fire tunge svenske utdanningsinstitusjoner.

Gjennom å gå sammen for å starte felles forskningsinstitutt, med arbeidsnavnet Mobile Institute, skal Interaktiva institutet og KTHs IT-universitet i Kista, Sics og Handelshögskolan spille en mer aktiv rolle i nyskapningen innen IT-området, skriver avisen Computer Sweden.

Sent ute

Den drivende kraften bak instituttet er Bo Dahlbom, adm. direktør i Siti. Dahlbom mener imidlertid at man er sent ute og at instituttet helst burde være startet for to år siden.

– Vi skal drive med forskning som tilsvarer utviklingen, sier Dahlbom til den svenske avisen.

Et eksempel på dette er at en teknolog som går siste året på sivilingeniørlinjen kan gå inn i et større prosjekt sammen med en bedrift. Arbeidet kan enten resultere i en eksamensoppgave eller fortsette med et større prosjekt.

– En målsetting med instituttet er å begynne å eksperimentere og flytte utdannelsen fra høyskolen til bedrifter. Et annet mål er å gjøre den mer rettet mot entreprenører, sier han.

Aksjeselskap

Ambisjonen er også å få med andre selskaper i Mobile Institute, og derfor utelukker ikke Bo Dahlbom att det drives som aksjeselskap, skriver den svenske avisen.