Annonse


Mobile tjenester får forskningsinstitutt

Gjennom å gå sammen for å starte felles forskningsinstitutt, med arbeidsnavnet Mobile Institute, skal Interaktiva institutet og KTHs IT-universitet i Kista, Sics og Handelshögskolan spille en mer aktiv rolle i nyskapningen innen IT-området, skriver avisen Computer Sweden.

Sent ute

Den drivende kraften bak instituttet er Bo Dahlbom, adm. direktør i Siti. Dahlbom mener imidlertid at man er sent ute og at instituttet helst burde være startet for to år siden.

– Vi skal drive med forskning som tilsvarer utviklingen, sier Dahlbom til den svenske avisen.

Et eksempel på dette er at en teknolog som går siste året på sivilingeniørlinjen kan gå inn i et større prosjekt sammen med en bedrift. Arbeidet kan enten resultere i en eksamensoppgave eller fortsette med et større prosjekt.

Annonse
– En målsetting med instituttet er å begynne å eksperimentere og flytte utdannelsen fra høyskolen til bedrifter. Et annet mål er å gjøre den mer rettet mot entreprenører, sier han.

Aksjeselskap

Ambisjonen er også å få med andre selskaper i Mobile Institute, og derfor utelukker ikke Bo Dahlbom att det drives som aksjeselskap, skriver den svenske avisen.

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse