Annonse


Ericsson støtter ikke egen PDA

MC-218 er Ericssons egen lomme-PC basert på operativsystemet EPOC. Ut i butikkene kommer denne maskinen med en rekke innebygde programmer som skal gjøre den til en naturlig følgesvenn for Ericssons mobiltelefoner.

Blant disse programmene finnes også en internettbrowser som skal gi deg mulighet til å surfe på Internett også når du befinner deg langt unna nærmeste telefonkontakt.

Linken virker ikke

Når du starter dette programmet får du opp en link til Ericsson Mobile Internett. Denne nettsiden er nå kraftig forbedret med adressebok, mulighet for å sende og å ta imot e-mail og en rekke andre tjenester som du selv kan velge å legge inn.

Annonse
Siden består i korthet av et rutenett, der du selv bestemmer hvilke tjenester som skal ligge i de forskjellige rutene. Problemet er bare at sidene ikke lar seg åpne med browseren Ericsson har installert på MC-218.

Ukjent for Ericsson

Markedsansvarlig for MC-218 i Norge, Erik Sandsmark bekrefter ovenfor Wapland.no at han ikke var kjent med denne svakheten. Men Sandsmark sier dette trolig er forbigående, og at han vil bli svært overrasket dersom det ikke blir funnet en løsning.

Sidene kan riktig nok fortsatt besøkes via WAP-browseren, men da med sterkt begrenset innhold og uten mulighet for å laste ned programvareoppdateringer.

Oppdatert java?

Heller ikke Jörgen Fredriksson, som driver forskning og utvikling for Ericsson var klar over problemet før Wapland.no tok kontakt. Han sier imidlertid at problemet skyldes javaprogrammeringen på det nye nettstedet, og betviler at det finnes noen enkel løsning.

Å installere javastøtten Ericsson har lagt ut på nettet løste ikke problemet. Fredriksson sier dette skyldes at MC-218 ikke er 100% java kompatibel, selv om du installerer en java plug-in.

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse