Spray

Annonse


Spray spiser Jubii.dk

SpraySpray har inngått en avtale som gir selskapet rett til å kjøpe alle aksjer i Danmarks største portal, Jubii.dk.

Ledende?
– Ved å kjøpe Jubii får vi en ledende posisjon i Norden med fire millioner unike besøkende per måned. Vi befester også vår posisjon som en av de fem største pan-europeiske portalnettverkene med over seks millioner unike besøkende og 450 millioner sidevisninger, sier Sprays konsernsjef, Johan Ihrfelt, i en pressemelding.

– Vår strategi med å bygge et nettverk av entreprenørdrevne portaler med tydelig lokal forankring har gitt oss en sterk posisjon som en europeisk utfordrer til de store amerikanske portalene, sier Spray-gründeren.

Størst i Danmark
Med 1,5 millioner unike besøkende og 55 millioner sidevisninger hver måned er Jubii mer en dobbelt så stor som sin nærmeste konkurrent hevder Spray.

Annonse
På grunn av sin sterke posisjon i Danmark vil Jubii bli en lokal enhet innenfor Spraynettverket. Jubii kommer til å beholde sin nåværende profil og ledelse, men skal fortsette sin utvikling i nært samarbeide med øvrige Sprayportaler hva gjelder teknikkutvikling, salg og markedsføring.

Samfunn på nett
Samtidig kommer Jubii til å få en viktig rolle i utviklingen av nye community-funksjoner for Sprays portalnettverk.

– Vi når i dag 85 prosent av de danske internettbrukerne. Som en del av Sprays europeiske nettverk får vi de besta tenkelige forutsetningene for en fortsatt utvikling av våre ideer, sier Henrik Sørensen, adm.dir og en av Jubiis gründere.

Jubii ble grunnlagt i 1995 av Kasper Larsen, Henrik Sørensen og Martin Thorborg, som fortsatt leder selskapet. Portalen var en av de første lokale internettaktørene på det danske markedet. I dag har selskapet 75 ansatte på kontoret i København.

Spray driver lokale portaler i Sverige, Frankrike, Italia, Norge, Tyskland og Tsjekkia. Spray har vokst så vel organisk som gjennom oppkjøp av viktige lokale internettselskap: internettleverandøren BIP i Sverige, internettavisen Nettavisen i Norge, den italienske communityportalen Clarence.it, portalen PageFrance i Frankrike og e-posttjenesten Caramail i Frankrike. I tillegg driver Spray Tsjekkias største portal sammen med Seznam.cz.

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse