MP3-musikk

Annonse


Ny gratis MP3-trussel

MP3-musikk

Nettavisen Wired News bruker betegnelsen ”Slashdot-effekt”. Når denne nerdetjenesten skriver om en sak, da blir det ofte enorm pågang. Slik ble det også for Nullsoft og programmet Gnutella.

Muligheter for å bytte musikk
Selskapet som laget programmet Napster er både saksøkt av plateindustrien og nektet brukt på en rekke universiteter i USA. Gnutella kan bli plateindustriens neste fiende.

Det er Nullsoft, firmaet bak den kjente MP3 spilleren Winamp, som har kommet med et program som gir nye byttemuligheter for de MP3-interesserte, melder CNET. Nullsoft eies igjen av American Online.

Annonse
MP3 nettverk
Med Gnutella kobler man ikke på en server, men derimot kan flere maskiner kobles sammen. Dette nettverket av maskiner kan bytte MP3 innbyrdes.

– Vi ville ha vårt eget private nettverk, og tenkte at andre også ville ha det, uttalte Tom Pepper fra Nullsoft.

I motsetning til teamet bak Napster, har ikke Nullsoft planer om å tjene penger på Gnutella. Dette er vel ingen dumhet når man ser på hvordan plateindustrien reagerte mot Napster.

Saksøkt
Napster ble saksøkt av The Recording Industry Association of America (RIAA) i desember, med det argumentet at de fleste filene som byttes med programmet, er ulovlige.

Pågangen – og reaksjoner fra AOL – har ført til at programmet nå bare skal spres i begrenset opplag. I første omgang er det snakk om tusen betatestere.

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse