Annonse


Investerer bare i nett

Birger Nergaard og Gunnar Rydning er i ferd med å hente inn 500 millioner kroner til Four Seasons Venture III – et nytt investeringsfond som utelukkende skal fokusere på Internett og internettrelaterte selskaper, melder Dagens Næringsliv.

WAP og ASP
Stikkord for fondet er WAP (trådløse Internett-tjenester), ASP (utleie av programvare over Internett) og CRM (kundepleie via nettet).

Ifølge Rydning er internettrelaterte selskaper en bransje i eksplosiv utvikling. Investeringene kan gi kraftig avkastning, men det krever mye kapital – hurtig – for disse selskapene skal lykkes.

Merkevarebygging koster
De store investeringene er nødvendig for at selskapene raskt skal kunne etablere seg i flere markeder. I tillegg kreves store summer for å hamre inn selskapenes navn i folks bevissthet, eller merkevarebygging om du vil.

Annonse
De to Four Seasons Venture-gründerne tror det er i Europa det store nettsalget vil stå de nærmeste årene.

Men bare 10-15 prosent av Internett-prosjektene som nå startes vil bli en suksess, understreker de overfor Dagens Næringsliv.

Få proffe
– Det er mye kapital tilgjengelig, men få profesjonelle venturemiljøer. En del av den kapitalen som er der har en forventning om rask avkastning, men få tenker langsiktig, sier Birger Nergaard.

Nergaard og Rydning opprettet det første fondet som spesialiserte seg på IT- og Internett-investeringer i 1996.

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse